Klubi tänään

Klubitoiminta on yhä elinvoimaista. Joka vuosi järjestetään
monenlaisia tapahtumia ja muuta virkistystoimintaa kaikenikäisille.

Kuvat ja video: Vesa Moilanen

Klubi tarjoaa jäsenilleen näköalan arvokkaaseen kulttuuriperintöön sekä perinteiden mukaisesti ainutlaatuisia ja korkeatasoisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia sekä laajan ystävä- ja tuttavapiirin. Klubin tilaisuuksissa on mahdollisuus tavata myös kunniajäseniämme, jotka kantavat mukanaan arvokasta hiljaista tietoa menneen vuosituhannen värikkäistä vaiheista. Klubin tapahtumat järjestetään pääosin perinteisessä Klubirakennuksessa Päiviönsaarella.

Klubi järjestää vuosittain erilaisia tilaisuuksia jäsenilleen. Viime vuosina on järjestetty esim. vappuaaton illanistujaiset ja vappulounas, viinimaistajaisia ja rapujuhlat. Juhliin on hankittu elävää musiikkia tanssittamaan jäseniä ja heidän vieraitaan. Koko perheelle suunnattuja tapahtumia ovat olleet lasten pikkujoulut ja perinteinen höyrylaivaristeily Varkaus VII:lla. Tulevaisuuden suunnitelmissa on edelleen lisätä ohjelmaa lapsiperheille.  

Klubi järjestää myös Studia Obscura luentoja, joissa esitellään ajankohtaisia, erikoisia ja joskus outojakin aiheita. Menneinä vuosina on luennoimassa käynyt mm. Pentti Linkola ja entinen muukalaislegioonalainen. Vuonna 2018 luennoi Teemu Keskisarja vuoden 2018 tapahtumista ja Erkki Hänninen jääkäriliikkeen historiasta, erityisesti savolaisesta näkökulmasta.

Jäsenten käytössä on upealla hiekkarantatontilla oleva Saahkarlahden kesänviettopaikka, jossa on kesäiseen asumiseen soveltuva rakennus ja hirsinen rantasauna. Matala hiekkaranta on erinomainen uimapaikka lapsille. Kalastamaan pääsee soutuveneellä ja ympäristössä on hyvät marja- ja sienimetsät.  Kesänviettopaikkaa vuokrataan kesäviikkoina jäsenille edulliseen hintaan ja se on ollutkin jäsenten ahkerassa käytössä.

Saahkarlahden vanha hirsisauna
Saahkarlahden rantamaisemaa


Alla olevalla videolla (kuvaus: Vesa Moilanen) Warkauden teollisuusklubi ry:n puheenjohtaja Arto Hotta kertoo perinteisestä höyrylaivaristeilystä ja klubin toiminnasta.

Hae Jäseneksi

Klubin jäseniksi pääsee Varkauden talousalueella toimivan teollisuusyrityksen palveluksessa toimiva tai toiminut virkailija sekä hänen puolisonsa. Hakemusta on puollettava kahden Klubin äänioikeutetun jäsenen.
Hakemuskaavakkeen voit ladata alla olevasta linkistä, tai voit pyytää sen Klubin toimihenkilöiltä. Tervetuloa mukaan Klubin toimintaan.

WTK hakemuskaavake